Wonen

Je woont met andere leerlingen op een campus in het centrum van Ballum; een gezellig dorp dichtbij supermarkt, strand en cafés. Op de campus kun je een betaalbare kamer, studio of appartement huren en school en werk kun je op de fiets bereiken.

Studio of 2/3 kamer appartement om te delen

Je woont op de campus in Ballum in een studio of in een 2/3 kamer appartement om te delen. Je medestudenten wonen ook op de campus. Elke woning is van alle gemakken voorzien: keuken, toilet, badkamer en slaapkamer; sommige ook met een woonkamer. Genoeg privacy dus!  Indien je aan de voorwaarden voldoet is het mogelijk om huursubsidie aan te vragen.

Coaching

Je wordt ondersteund en begeleid op weg naar je nieuwe woonplek. Zo krijg je hulp bij het regelen van je financiële zaken en het vinden van je draai op Ameland.

Ameland

Ameland is een van de Waddeneiland en heeft 3.700 inwoners. Er komen elk jaar bijna 700.000 toeristen naar het eiland. In het dorpje Ballum is de campus gevestigd. In Nes ga je naar school. Dichtbij zijn supermarkt, winkels en restaurants.

Uitgaan

Ameland heeft een prachtige natuur, mooie stranden en het is er heerlijk rustig. Maar je kunt er ook feestjes vieren en uitgaan. Het is kleinschalig, gezellig en overzichtelijk. Op het eiland zijn sfeervolle restaurants, strandpaviljoens, lunchrooms en cafés. In totaal zijn er op Ameland maar liefst 39 restaurants en eetcafés gevestigd.

Sport

Houd je van kitesurfen, paardrijden of mountainbiken? Dan ben je op dit eiland aan het goede adres. Er is van alles te doen!