• Light

  Wonen

  Je woont met andere leerlingen op een campus in het centrum van Ballum; een gezellig dorp dichtbij supermarkt, strand en cafés. Op de campus kun je een betaalbare kamer, studio of appartement huren en school en werk kun je op de fiets bereiken.

  Studio of 2/3 kamer appartement om te delen

  Je woont op de campus in Ballum in een studio of in een 2/3 kamer appartement om te delen. Je medestudenten wonen ook op de campus. Elke woning is van alle gemakken voorzien: een woonkamer, keuken, toilet, badkamer en slaapkamer. Genoeg privacy dus!  Indien je aan de voorwaarden voldoet is het mogelijk om huursubsidie aan te vragen.

  Coaching

  Je wordt ondersteund en begeleid op weg naar je nieuwe woonplek. Zo krijg je hulp bij het regelen van je financiële zaken en het vinden van je draai op Ameland.

  Ameland

  Ameland is een van de Waddeneiland en heeft 3.700 inwoners. Er komen elk jaar rond de 600.000 toeristen naar het eiland. In het stadje Ballum zijn school en campus gevestigd. Je vindt hier verschillende supermarkten, winkels en restaurants.

  Uitgaan

  Ameland heeft een prachtige natuur, mooie stranden en het is er heerlijk rustig. Maar je kunt er ook feestjes vieren en uitgaan tot diep in de nacht. Het is natuurlijk kleinschalig maar wel gezellig en overzichtelijk. Op het eiland zijn sfeervolle restaurants, strandpaviljoens, lunchrooms en cafés. In totaal zijn er op Ameland maar liefst 39 restaurants en eetcafés gevestigd.

  Sport

  Houd je van kitesurfen, paardrijden of mountainbiken? Dan ben je op dit eiland aan het goede adres. Er is van alles te doen!