Wonen

Kamer, studio of appartement van je werkgever. Je woont met onder andere leerlingen en/of collega’s in een van de woonfaciliteiten van je werkgever. Maakt niet uit waar op Ameland; supermarkt, strand en cafés zijn dichtbij. 

Kamer, studio of appartement op de Campus.
Je woont op de campus in Ballum in een appartement, studio of in een kamer. Sommige medestudenten wonen ook op de campus. Elke woning is van alle gemakken voorzien: keuken, toilet, badkamer en slaapkamer; sommige ook met een woonkamer. Genoeg privacy dus!  Indien je aan de voorwaarden voldoet is het mogelijk om huursubsidie aan te vragen.

Ameland
Ameland is een van de Waddeneiland en heeft 3.700 inwoners. Er komen elk jaar bijna 700.000 toeristen naar het eiland. In het dorpje Ballum is de campus gevestigd. In Nes ga je naar school. Dichtbij zijn supermarkt, winkels en restaurants.

Natuur & Rust
Ameland heeft een prachtige natuur, mooie stranden en het is er heerlijk rustig. Het is kleinschalig, gezellig en overzichtelijk. Op het eiland zijn sfeervolle restaurants, strandpaviljoens, lunchrooms en cafés.

Sport
Houd je van kitesurfen, paardrijden of mountainbiken? Dan ben je op dit eiland aan het goede adres. Er is van alles te doen! Je woont minimaal een jaar (tijden de opleiding) op het eiland. Dichtbij huis, maar toch een beetje in het buitenland.

Leren

Een unieke opleiding op een unieke plek. Bier maken leer je bij de lokale stoker en brouwer, yoghurt en kaas maak je samen met de Amelandse zuivelboer, kokkels vang je zelf en je gaat op jacht met de professionele eilandjager. Daarnaast volg je een erkende mbo horeca opleiding tot kok of gastheer/-vrouw van twéé in één jaar

Kok
Het koksvak is een vak waarin je nooit raakt uitgeleerd. Je maakt de heerlijkste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit hou jij het hoofd koel.

Gastheer/-vrouw
Naast gerechten opdienen, cocktails maken en over de wijn adviseren, probeer je het iedereen naar de zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug. En daar doe je het voor! Als gastheer /-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk en is op je lijf geschreven.

Lees hier meer over de koksopleiding en opleiding tot gastheer of gastvrouw. 

Werken

Eén eiland, 100 keuzes. Van luxe restaurant tot visgroothandel, vakantiepark tot exclusief boetiekhotel, Ameland heeft het allemaal. De één werkt liever in een eenvoudige keuken om de basistechnieken goed onder de knie te krijgen, de ander wil juist knallen in een altijd dynamische strandtent. Voor elk horecahart heeft Ameland een bestemming! 

Praktische informatie
Leerlingen werken 32 uur (conform horeca-cao) bij een horecabedrijf op Ameland. 

Matching
Aan het begin van het schooljaar maak je kennis met de horecaondernemers van Ameland en zij met jou. Samen met de partnerrestaurants matcht de Ameland Academy jou bij de passende werkgever.

Coach
Op de werkvloer word je begeleid door een coach. De coach helpt je bij het inwerkproces, het plannen en structureren van je werk en de omgang met leidinggevende en collega’s. Samen maak je jouw werkervaring tot een succes!