Kok

 • Light

  Het koksvak is een vak waarin je nooit raakt uitgeleerd. Je maakt de heerlijkste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit hou jij het hoofd koel.

  Opleiding
  Bij de Ameland Academy volg je de erkende ROC- opleiding tot kok mbo-niveau 2 of 3 (leerweg bbl) in één jaar met doorstroommogelijkheden naar niveau 3 of 4. Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school. Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding, waar je ook je praktijkopdrachten uitvoert.

  Beroepsgerichte vakken
  Tijdens de opleiding komen de volgende vakken en onderdelen aan bod:
  – Warenkennis
  – Materialenkennis
  – Voedingsleer
  – Technieken
  – Veiligheid en hygiëne
  – Apparatuur
  – (Voor-)bereiden van gerechten onder leiding van een kok
  – Inventariseren van de keukenvoorraad en bestellingen

  Algemene vakken

  Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan en Burgerschap

  Excursies
  Wat maakt de opleiding op Ameland uniek? Naast het reguliere programma organiseert de Ameland Academy excursies die speciaal zijn gericht op het vergroten van productkennis. Met deze kennis en ervaring onderscheid je je van anderen die de opleiding tot kok doen.

  Coach
  Tijdens de gehele opleiding word je begeleid door een coach. Samen met je coach kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

  Toelatingseisen
  Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding gelden de algemene toelatingseisen voor niveau 2 opleidingen en moet je 18+ zijn:
  – vmbo-diploma: basisberoepsgerichte leerweg
  – overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar havo/vwo 4 of een havo/vwo diploma
  – MBO niveau 1 diploma

  Heb je niet de juiste startkwalificatie? Doormiddel van een capaciteitentest kunnen we nagaan of je toch toegelaten kan worden tot de opleiding.

  Doorleren
  Als jij je diploma behaalt hebt, kan je aan het werk als kok op Ameland of ergens anders in het land. Doorleren kan natuurlijk ook! Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding: Zelfstandig werkend kok op niveau 3 of 4.

  Aanmelden
  Voldoe je aan de toelatingseisen en heb je interesse? Klik hier om je aan te melden voor de selectieprocedure.