Kok of Gastheer/-vrouw

Het horecavak is een vak waarin je nooit raakt uitgeleerd. Als kok maakt de lekkerste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit, houd jij het hoofd koel.

Aan de voorkant daarentegen dien je niet alleen de gerechten op, maar maak je cocktails en adviseer je over wijn en probeer je het iedereen naar de zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug en daar doe je het voor! Als gastheer /-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vaak moet je veel dingen tegelijk doen. Een goede planning en rustig blijven is het halve werk en is op je lijf geschreven.

Opleiding
Bij de Ameland Academy volg je de erkende MBO- opleiding tot kok of gastheer/vrouw niveau 2 of niveau 3 (leerweg bbl) in één/twee jaar met doorstroommogelijkheden naar niveau 3 en 4. Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school. Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding, waar je ook je praktijkopdrachten uitvoert. De lessen worden door Het Friesland College verzorgd op de Burgermeester Walda School in Nes.

Excursies
Wat maakt de opleiding op Ameland uniek? Naast het reguliere programma organiseert de Ameland Academy excursies die speciaal zijn gericht op het vergroten van productkennis. Met deze kennis en ervaring onderscheid je je van anderen die de opleiding tot kok aan vaste wal volgen.

Coach
Tijdens de gehele opleiding word je begeleid door een coach. Samen met je coach kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Doorleren
Als jij je diploma behaald hebt, kan je aan het werk als horeca professional op Ameland of ergens anders in het land. Doorleren kan natuurlijk ook! Na afronding van deze opleiding kun je doorstromen naar aansluitende vervolgopleidingen.

Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding gelden de algemene toelatingseisen voor niveau 2 & 3 opleidingen.

Aanmelden
Voldoe je aan de toelatingseisen en heb je interesse? Klik hier om je aan te melden voor de selectieprocedure.