Leren

Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen of boeken en ander materiaal te kopen, dat wordt allemaal door de Academy vergoed.

Ja, als je zonder goede reden vroegtijdig stopt heeft de Ameland Academy het recht om €1000,- terug te vorderen. Omdat de opleiding jouw geen geld kost, gaat de Ameland Academy ervan uit dat leerlingen hun best doen om er een succes van te maken.

Nee, ook die worden door de Academy betaald. Je ontvangt je boeken op de eerste lesdag.

Je hebt 8 uur les per week en bent thuis (afhankelijk van je niveau) ca 4 uur per week met huiswerk bezig.

Je hebt elke woensdag van 9 tot 5 uur les. In de ochtend krijg je de vakken Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap. In de middag krijg je theorievakken over koken en leer je onder andere over warenkennis, hygiëne en voeding.

Naast het reguliere traject, word je tijdens het opleidingsjaar getrakteerd op aanvullende excursies waarin je alles leert over de unieke eilandgastronomie. Elke maand ga je op woensdag een dagdeel met de klas op pad. Je gaat bijvoorbeeld op pad met de eilandjager, leert bier brouwen en kaas maken.

De Ameland Academy is gehuisvest in De Burgemeester Walda Scholengemeenschap

Adres:
Ballumerweg 24
9163 GB Nes – Ameland

Ja, je kan met je behaalde diploma doorstromen naar niveau 3.

Ja, je werkt met een arbeidsovereenkomst waarin je per jaar 5 weken vakantie hebt. Omdat deze opleiding normaal 2 jaar duurt en bij ons 1 jaar, moet je rekening houden met een intensief schema. In de zomervakantie is het hoogseizoen op Ameland.

Je neemt je vakantie daarom grotendeels op in de winterperiode.

Je ontvangt een diploma van het ROC Friesland college voor Basis Kok Niveau 2.

Bij goed functioneren en goede inzet krijg je gegarandeerd een baan op het eiland.

Werken

De Ameland Academy zorgt dat er voor elke leerling een passende werkplek is. Tijdens ‘Expeditie Ameland’ matchen wij leerling en restaurant / hotel / vakantiepark / strandpaviljoen.

We horen graag waar je zou willen komen te werken en doen ons best je ideale plek te organiseren, maar kunnen niets garanderen.

Je bent in dienst bij je leerbedrijf. Ieder leerbedrijf heeft een eigen dag waarop het loon wordt uitgekeerd. Vraag je werkgever op welke datum hij uitbetaalt.

Ja, dat kan. Maar we hopen dat de eerste match voor iedereen goed uitpakt.

Je verdient conform Horeca CAO functiegroep 2. Ben je jonger dan 18 jaar verdien je wel het loon van een 18 jarige om zo je leven en wonen op Ameland te kunnen financieren.

Wonen

Ja, dat kan. Je hoeft niet op de campus te wonen om deel te nemen.

Ja, om op de campus te kunnen wonen, moet je je inschrijven bij de gemeente Ameland.

Je kan je inschrijven bij het gemeentehuis met een getekend huurcontract en een geldig legitimatiebewijs. Dit kan tot 5 dagen ná de verhuizing. Als je je inschrijft op Ameland, word je automatisch uitgeschreven bij je vorige gemeente.

De campus bestaat uit kamers, studio’s en appartementen. Foto’s van de woningen zijn te vinden onder het kopje ‘wonen’ op de website. Prijzen zijn als volgt:

Kamer: €70,- per week
Studio: studio: €120,- tot €150,- per week
Appartement: €160,- tot €180,- per week

De prijzen zijn inclusief: gas, water, stroom, internet, mede gebruik wasmachine en wasdroger, belastingen, riool, kabel, onderhoud en schoonmaak van de gezamenlijke ruimte en tuin.

Dat beslist de overheid. Je kan dit checken op: mijntoeslagen.nl

Er kan alleen huursubsidie aangevraagd worden over de kale huur, niet over de servicekosten.

Nee, in principe kan dit niet. Je betaalt voor de gemeubileerde woning, ook als je deze meubels niet gebruikt. Als je bijvoorbeeld je eigen bed mee wil nemen, moet het bed dat in de woning staat ergens opgeslagen worden. Kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.

De campus staat in Ballum.

Als je na je opleiding wil blijven, gaan we samen met jou en met hulp van lokale ondernemers op zoek naar nieuwe woonruimte op het eiland.

Algemeen

De Ameland Academy is in september 2019 gestart met de eerste groep leerlingen.

De Ameland Academy is een project van de stichting Horeca Ameland.

De Ameland Academy wordt gefinancierd door meerdere instanties, organisaties, sponsoren en de overheid.  Ook de deelnemende ondernemers zelf dragen bij.

Het geld wordt besteed aan:

– de opleiding en alle extra’s (maandelijkse excursies)
– coaching voor alle leerlingen op het eiland
– uitvoering,

We proberen binnen 24 uur op alle vragen via mail en social media te reageren.